Docent: Hildegard Pelzer

Drs. Hildegard Pelzer is boardroom consultant en mede-oprichter van Governance Support. Zij adviseert over uiteenlopende governancevraagstukken en ondersteunt zelfevaluaties van interne toezichthouders van semipublieke organisaties en bij bedrijven. In het verleden heeft zij als partner bij een grote adviesfirma op het gebied van strategie en organisatie gewerkt.. Met collega’s heeft zij het boek “Onvrijwillig” geschreven (uitgegeven bij Mediawerf), waarin hun onderzoek naar het meer of minder gedwongen vertrek van bestuurders is verwerkt.

1 opleiding

Leergang voor de voorzitter

Themabank: Ondersteuning van RvT, Informatievoorziening en werkbezoek, (Mede)zeggenschap en cliƫntenraad, Innovatie van governance (keten- en netwerkgovernance), Corporate governance / toezicht in andere sectoren, Voorzitterschap (Goed beslagen ten ijs), Reflectie en evaluatie, Boardroom dynamics
Thema: Sturing, Vaardigheid & effectiviteit, Integraal toezicht
Doelgroep: Meer ervaren
Doel: Kennis, Vaardigheid
Tijdsduur: 3 dagen
Max. aantal deelnemers: 15
Kosten: € 1925,00

De voorzitter is cruciaal voor het goed functioneren van de raad en is daarmee bepalend voor de toegevoegde waarde die de raad heeft voor de organisatie. Daarbij gaat het om inhoud, houding en gedrag.