Evaluatie & Reflectie leerpunten

Evaluatie leerpunten

Trainingsdag Raad van Toezicht Ambulance Oost

Na een trainingsdag op 28 maart 2022 heeft de Raad van Toezicht een toezichtsvisie opgesteld die richting gevend is aan de wijze waarop de Raad toezicht wil houden. De toezichtsvisie is opgesteld door de voltallige raad in samenspraak met de bestuurder. De toegevoegde waarde van de Raad is dat wij de buitenwereld binnen brengen en waarborgen dat belangen van stakeholders bij belangrijke besluiten worden gewogen. Wij zorgen ervoor dat de verschillende perspectieven in de dialoog aan de orde komen, en dat de beleidsvoornemens daadwerkelijk invulling geven aan de maatschappelijke vraag. 

Naast de maatschappelijke opgave, uitgangspunten, ambitie, waarden en inrichting van de raad is ook bepaald op welke thema’s de focus van de raad de komende jaren zal liggen.

De Raad van Toezicht is hierin begeleid door Governance in Balans in de persoon van Puck Dinjens.

------------

De zelfevaluatie van de Raad van Toezicht is op 20 juli 2022 in eigen kring uitgevoerd in aanwezigheid van de bestuurder. In de terugblik zijn de actiepunten van het vorige jaar nagelopen op realisatie, en is onder meer gereflecteerd op de commissies en het functioneren van zowel de individuele leden als de raad als totaal, op de medezeggenschap en op het gewenste profiel voor de komende vacature. 

-----------

Op 14 juli 2023 is de jaarlijkse zelfevaluatie van de Raad van Toezicht uitgevoerd met externe begeleiding door Puck Dinjens. Daarbij is bewust gekozen voor continuiteit in de persoon van de begeleider. Ter voorbereiding heeft Puck met de leden RvT en de bestuurder gesprekken gevoerd en is bij het nieuwe lid de AEM Cube uitgezet, zodat de resultaten daarvan in het totale palet van de governance konden worden meegenomen. Eerdere afspraken zijn op realisatie besproken en gereflecteerd is onder meer op de organisatie en de context, de samenstelling van en het samenspel in de raad, het stewardship paradigma specifiek in tijden van meer spanning. Nieuwe afspraken zijn vastgelegd en het verslag is besproken in de volgende Rvt-vergadering, waarbij ook acties zijn belegd. 

Evaluatie laatst gehouden op 14-07-2023.

Reflectie leerpunten

Home PublicatiesAgendaOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen