Bekijk documenten transparantie

E-mailadres raad van toezicht

info@beekenbos.nl

Toezichtvisie

Toezichtvisie:

 

De Raad van Toezicht (RvT) wil toegevoegde waarde leveren door structureel een dialoog te voeren over het beleid en de besturing alsmede kennis en ervaring in te brengen.

De RvT bewaakt de doelen van Zorgcentrum Beek en Bos. Hiertoe houdt zij intern toezicht. De tevredenheid van de bewoners en cliënten staat centraal. Daarbij is een goede bedrijfsvoering, inclusief risicobeheersing belangrijk. Evenals de kwaliteit van zorg, de deskundigheid en tevredenheid van het personeel, de vrijwilligers en de medezeggenschap.

 

Om toezicht te kunnen houden zoals bedoeld is, wil de RvT zicht steeds meer ontwikkelen en verder professionaliseren. Dit gebeurt stap voor stap. Het verder professionaliseren resulteert in een RvT die op een proactieve, integrale, onafhankelijke wijze toezicht houdt.

 

Proactief:

1. toezicht dat met de Bestuurder vooruitkijkt, strategische thema’s agendeert en doelen stelt.

2. toezicht dat met de Bestuurder naar het heden kijkt en hierbij externe ontwikkelingen beschouwt welke verwezenlijkt worden door interne plannen.

3. toezicht dat met de Bestuurder achterom kijkt en de interne uitvoering evalueert.

 

Integraal:

Toezicht houden op alle aspecten van Zorgcentrum Beek en Bos, waarbij de kwaliteit van het primaire proces leidend is.

Dit is belangrijk om de strategische besluitvorming te kunnen toetsen aan de missie en visie van Beek en Bos .

 

Onafhankelijk:

De RvT verstaat onder onafhankelijk toezicht het eigenstandig voorbereiden, inrichten, uitvoeren en evalueren van zijn toezicht.

Een positieve samenwerking met de Raad van Bestuur, met respect voor de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur is hierbij van belang en een goed samenspel betekent ook een kritische dialoog. Uitgangspunt is dat de bestuurder als statutair bestuur bestuurt en daarbij intern verantwoording aflegt aan de RvT en extern aan instanties die daartoe wettelijk of maatschappelijk gelegitimeerd zijn.

 

Stijl van toezicht houden zit voor de RvT in de dialoog, niet in cijfermatig op detailniveau controleren. Daarbij zien de leden van de RvT zichzelf niet als een groep individuele toezichthouders maar beschouwen zichzelf als een samenwerkend team om de kwaliteit van toezicht voortdurend te verbeteren. De RvT voelt zich individueel en gezamenlijk verantwoordelijk voor het goed functioneren. De RvT heeft respect voor ieders inbreng, streeft naar consensus en neemt beslissingen met meerderheid van stemmen.

Home PublicatiesAgendaOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen