Evaluatie & Reflectie leerpunten

Evaluatie leerpunten

Op vrijdag 15 juli jl. heeft de Raad van Toezicht een zelfevaluatie 2022 gedaan. Uit deze evaluatie zijn de volgende ontwikkelpunten naar voren gekomen:

  1. De leden van Raad van Toezicht hebben als gevolg van corona minder mogelijkheden gehad om de diverse locaties van ZGEM te bezoeken. Door de RvT-vergaderingen – voor zover mogelijk – op locatie te plannen en de betreffende tactisch manager uit te nodigen om een korte presentatie over de locatie te geven, wordt het beeld van de RvT over de zorg- en dienstverlening van ZGEM verder verrijkt.
  2. Eind 2022/ begin 2023 vinden er wisselingen plaats in de RvT (2 zetels) en RvB. De RvT vindt het belangrijk om te investeren in de onderlinge relatie, de relatie met de RvB en de Concerndirectie. Daarbij volgt de RvT op gepaste afstand en met respect voor de werkgeversrol van de RvB ook het functioneren van leden van de Concerndirectie.
  3. De wijze waarop de RvT de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan het toezichthouden laat een verschuiving zien van controlerend naar explorerend. Met oog op de wisselingen binnen de RvT en RvB neemt de raad zich voor vast te houden aan de explorerende wijze van toezichthouden en er scherp op te zijn dat deze manier van werken ook toegepast wordt in uitdagender omstandigheden.

Reflectie leerpunten

Home PublicatiesAgendaOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen